Mario Rajn

Mario Rajn je sveučilišni prvostupnik matematike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s pedagoško-psihološkim kompetencijama stečenim na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Kao stipendist Veleučilišta VERN stručno se usavršavao na diplomskom studiju IT menadžment. Završio je i godišnji program Akademije za politički razvoj Vijeća Europe.

Više od desetljeća aktivan je kao volonter u civilnom sektoru, a posljednje četiri godine bio je predsjednik križevačke Udruge P.O.I.N.T. u kojoj je realizirao mnoge dobrotvorne akcije kao i organizirao razne kulturno-umjetničke festivale i projekte koji promoviraju obrazovanje, poput Sajma studija, Priprema za državnu maturu, itd. Završetkom mandata u udruzi odlučio se posvetiti bavljenju lokalnom politikom za javno dobro.

Bio je član Gradskog savjeta mladih Grada Križevaca od 2009. do 2013. godine i član Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije od 2012. do 2014. Pripravnički staž je odradio u bankarskom sektoru. Nekoliko je godina radio kao nastavnik matematike u osnovnim i srednjim školama Križevaca i okolice, a zatim je prešao u privatni sektor.

Posljednje dvije godine radi na poziciji izvršnog direktora u jednom križevačkom poduzeću s četrdesetak zaposlenih, na poslovima razvoja poslovanja i strateškog upravljanja. Nedavno je pripremio te iz sredstava EU fondova uspješno osigurao financiranje projekta za uvođenje suvremenih tehnoloških rješenja u poslovanje poduzeća, čija provedba je u tijeku.

Oženjen je suprugom Vlatkom, liječnicom koja je specijalizant školske medicine, imaju kćerkicu Evu. U slobodno vrijeme voli zaigrati mali nogomet, a sa suprugom rado sudjeluje u pub kvizovima. Ljubav prema glazbi u mladenačkim danima je njegovao kao klavijaturist u križevačkom rock-sastavu Porota, a završio je i osnovnu glazbenu školu, instrument harmonika. Veliki je ljubitelj knjiga, posebno iz ekonomskih i tehnoloških područja.

Za gradonačelnika Križevaca izabran je na izborima 2017., kada je u drugom krugu, kao nezavisni kandidat sa 61,58 posto osvojenih glasova, pobijedio dotadašnjeg gradonačelnika Branka Hrga.

Križevci

Opći podaci

Broj stanovnika
21122
Površina [km2]
236,72
Broj gradskih naselja
60
Županija
Koprivničko-križevačka županija
Poštanski broj
48260
Autooznaka
Službene stranice grada
Kategorija
Srednji grad
Regija
Kontinentalna Hrvatska

Proračun

2016. godina 83.167.430,00
2015. godina 87.320.904,00

Zanimljivosti iz proračuna

Predškolski odgoj 6.800.080,00
Socijalna skrb  1.211.750,00
Jačanje gospodarstva 1.555.000,00

Gradsko vijeće

Marko Katanović
Predsjednik
SDP
  Eduard Krmpotić Potpredsjednik Lista građana
  Mato Devčić Potpredsjednik   HDZ
Saša Ružić Član Lista građana
  Dubravko Picig Član   Lista građana
Štefica Wolf Član Lista građana
  Ana Končurat Član   Lista građana
Igor Frbežar Član Lista građana
  Tena Teklić Član   Lista građana
Sanela Stručić Član Lista građana
  Stjepan Peršin Član   HDZ
Neven Jaki Član HDZ
  Đuro Klopotan Član   HDZ
Ivan Majdak Član SDP
  Mihaela Kemenović Član   SDP
Dejan Pernjak Član SDP
  Branko Hrg Član   HDS
Ivica Švagelj Član HDS
  Jadranka Stručić Član   HDS
Marijan Vuković Član HSS
  Hrvoje Gužvinec Član   Mreža