Pogledajte okićenu Hrvatsku: Najljepše fotografije adventa diljem Lijepe naše

Svake godine milijuni lampica pale se diljem Hrvatske, a gradovi kao da se natječu koji će biti ljepše uređen i okićen i koji će pružiti više sadržaja svojim građanima i sve brojnijim posjetiteljima. Stoga smo probrali fotografije koje dočaravaju adventsku atmosferu u nizu gradova.

ČAZMA

Pregled adventskog uređenja gradova diljem Hrvatske počinjemo u gradu Čazmi, čije je uređenje „diktirala“ svjetski poznata Božićna priča obitelji Salaj. S obzirom na spektakularno uređenu okućnicu Salajevih, koju ove godine krasi čak četiri milijuna božićnih lampica, u gradu su zaključili da ni oni ne smiju pružati ništa manje, a u uređenju je pomogao i sam Branko Salaj.

Autor: Davor Kirin

BJELOVAR

Iz Čazme idemo u Bjelovar, koji je svoj adventski program posvetio vraćanju istinskim vrijednostima Božića.

DUBROVNIK

Prekrasni Stradun u okićenom je izdanju jednostavno spektakularan.

Autor: DZF

BELIŠĆE

Belišće je jedan od gradova koji su svojim građanima ove godine omogućili i klizanje, a grad je bogato okićen.

VUKOVAR

Advent u Vukovaru obilježile su bogat program i humanitarne akcije.

Autor: Miroslav Šlafhauzer

KRIŽEVCI

Klizalište, božićni ukrasi, koncerti, programi za djecu i bogata ugostiteljska ponuda oduševili su Križevčane.

SISAK

I Sisak je bogato okićen za blagdane. Za djecu je organizirana vilenjakova radionica i kuća Djeda Mraza, a gradski prijevoznik Auto promet u posebno uređenom božićnom autobusu uz prigodni sadržaj prevozio je vrtićku djecu. 

Autor: Donat Rogić

KUTINA

I građani Kutine uživaju u klizanju.

Autor: Gordan Matijević

SAMOBOR

Samobor je tradicionalno okićen, a ove su godine novost ukrasi od recikliranog materijala.

Foto: Kamenić

VIROVITICA

Kuhano vino, kobasice, božićni kolači, germknedle, fritule, jela Mikeškog jestvenika i druge delicije samo su dio onoga u čemu uživaju Virovitičani ovih blagdana. Ukupno je na adventskom programu više od 60 događanja.

Autorica: Martina Bašić

UMAG

Umagični blagdani-Natale Umagico

ŠIBENIK

Šibenski se adventski program odvija pod geslom: bez plastike.

CRES

PLETERNICA

PETRINJA

Petrinja je posebna po tome što ima drugačije Božićne običaje od drugih gradova. "To je jedna posebnost koja krasi naš grad, a to je posebno na sam Badnjak kada dječaci obučeni u kostime obilaze kuće po ulicama i najavljuju dolazak Božića. Jedna od posebnosti su Žive Jaslice ispred crkve sv.Lovre kao i sam dolazak Božića, odnosno, brojnih skupina iz raznih ulica jer Petrinja je poznata i po glazbi, dobroj pjesmi, petrinjskim pjesmama i običajima. Svi se okupimo ispred paviljona, crkve i pjesmom dočekamo Božić", kazali u nam iz tog grada.

POREČ

Svakodnevna ponudi klasika poput kuhanog bijelog i crnog vina, punča i kobasica u pecivu i fritulica, zatim vrući džin, razne vrste burgera - klasični cheeseburger, istarski, pulled pork, black angus… Istarske kobasice i ostali suhomesnati proizvodi, kapuzi, ali i omiljena blagdanska delicija - bakalar na bijelo te besplatne fritulice, biskviti i sušeno voće umočeno u čokoladu sigurno su ovaj advent u Poreču učinili nezaboravnim.

OROSLAVJE

Oroslavje je ove godine najčarobnije ukrašen zagorski grad...

KOPRIVNICA

Božićna bajka u Koprivnici....

(gradonačelnik.hr/Dalibor Dobrić)