Supetar: Besplatni udžbenici, radne bilježnice i pisanke za sve osnovnoškolce

Grad Supetar je kroz svoj projekt „Sritna dica – Sritan grad“ osnovnoškolcima osigurao besplatne školske udžbenike, radne bilježnice i pisanke.

Tako će školarce, 304 učenika od prvog do osmog razreda, prvog dana škole dočekati 3.040 besplatnih i posebno dizajniranih pisanki s logom Grada Supetra, a osmaše će dočekati i prigodna majica s logom projekta „Sritna dica – Sritan grad“. Ovo je još jedna od mjera koje Supetar provodi u sklopu navedenog projekta, za koju je izdvojeno 120 000 kuna.

Mladim Supetranima je besplatne udžbenike osigurala Splitsko-dalmatinska županija koja provodi projekt „Besplatni udžbenici“ u vrijednosti od 12,5 milijuna kuna, a udžbenike dijeli svim osnovnim školama čijih je županija osnivač.

Budući da županija financira udženike, Grad Supetar je odlučio višak sredstava, koja bi bila iskorištena za udžbenike Supetrana, donirati. Tako je Grad preusmjerio 27 tisuća kuna Općini Petlovac u Osječko-baranjskoj županiji, nakon što je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, reagirala na poziv župana Blaženka Bobana da pronađu prijateljsku školu u Lici ili Slavoniji i daruju ili im kupe udžbenike.

Zahvaljujući Supetru, učenici osnovne škole iz naselja Baranjsko Petrovo Selo će dobiti po 800 kuna, čime će financijski teret nabave udžbenika biti značajno olakšan. 

"Nemaju sve JLS-e sreće da mogu provoditi mjere koje provodi Grad Supetar svojim programom za djecu. Stoga smo, donacijom po 800 kn za svih 34 učenika osnovne škole iz naselja Baranjsko Petrovo Selo, Općina Petlovac odlučili pomoći u nabavci školskih udžbenika učenicima koji žive na najugroženijem području naše države. Pozivam svoje kolege da postupe na isti način i pomognu naše najpotrebnije krajeve", objavila je gradonačelnica Supetra na svom FB-u. (gradonačelnik.hr)