Učinkovita organizacija i upravljanje JLS-ovima glavna tema 11. Koordinacije grado/načelnika u Slatini

U Slatini je, u petak 15. veljače 2019., održana 11. Koordinacija grado/načelnika koju su pod nazivom „Učinkovita organizacija JLS“ organizirali tvrtka Libusoft Cicom i Udruga gradova uz domaćinstvo Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića. Koordinacija je okupila čelnike jedinica lokalne samouprave s područja pet slavonskih županija: Vukovarsko-srijemske, Osječkobaranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske. Koordinacija grado/načelnika već tradicionalno čelnicima jedinica lokalne samouprave pruža zanimljiva predavanja i omogućava razmjenu mišljenja i iskustava o najaktualnijim temama s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu.

Sudionike koordinacije pozdravila je u ime domaćina zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, a kratki pozdrav i uvod u konferenciju uputili su i direktor tvrtke Libusoft Cicom, Marko Ignjatović te Nives Kopajtich Škrlec iz Udruge gradova „Svrha ovakvog skupa za čelnike JLS je edukacija i razmjena novih saznanja o temama kako učinkovito upravljati gradskim i općinskim nekretninama, kako naplatiti potraživanja, biti učinkovit u pripravi financijskih izvješća, kako građane informirati na pravi način i ostalim izazovima trenutno aktualnim za čelnike.“, rekao je Marko Ignjatović.

Nives Kopajtich Škrlec, koordinatorica poslova u Udruzi gradova, uz posebnu zahvalu gradu Slatini, kao jednom od vrlo aktivnih članova Udruge gradova istakla dugogodišnju suradnju s tvrtkom Libusoft Cicom na ovakvim i sličnim skupovima. „Prednost je ovakvih suradnji što se otvoreno progovara o problemima, a ideje se nesebično razmjenjuju među kolegama iz drugih gradova pa i o tome kako se nositi s nekonzistentnim propisima koji se često mijenjaju ili međusobno nisu usklađeni.“ Rekla je Kopajtich Škrlec. Vezano uz aktualne teme, istakla je da su komunalno gospodarstvo, komunalna naknada i uopće naplata prihoda od izuzetnog značaja za sve gradove. Domaćin, gradonačelnik Denis Ostrošić, suradnju s Udrugom gradova i tvrtkom Libusoft Cicom smatra osobito važnom zbog pravovremenog informiranja o svim događanjima na državnoj i regionalnoj razini značajnim za JLS. „Nadam se da u tome na neki način može posvjedočiti i sve ono što je poduzeto u godinu i pol dana na području grada Slatine jer smo pokrenuli brojne projekte, a ova je edukacija od iznimne važnosti za djelatnike Gradske uprave koji su ujedno, razmjenom iskustava dobili kvalitetne informacije za daljnji rad.“ – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je ova edukacija i svojevrsna promocija Grada koji se našao u središtu aktualnih zbivanja na području Slavonije.

Moderator programa, Vedran Jurišić, voditelj osječke poslovnice Libusoft Cicoma prisutne je uveo u program koji je obuhvatio niz zanimljivih predavanja i aktualnih tema kao što su Komunalna naknada – stari problemi i novi izazovi,  Ustrojstvo i sistematizacija kao prepreka učinkovitoj naplati prihoda, Evidencija komunalne infrastrukture,  Uređeni matični podaci pravo su zlato, Zaštita podataka iz perspektive lokalne samouprave i proračunskih korisnika te Kako čitati financijska izvješća – upute za top management.

Sljedeća, 12. Koordinacija grado/načelnika priprema se za konac travanja na  Hvaru. (gradonačelnik.hr/ M.P.D.)