Đakovačkim vezovima dodijeljena maksimalna potpora od 250 tisuća kuna

Đakovačkim vezovima dodijeljena je maksimalna potpora u iznosu od 250 tisuća kuna, u sklopu  Javnog poziva za potpore TOP događanjima. Potpore su, naime, osigurale 32 manifestacije, za što će Hrvatska turistička zajednica izdvojiti 4,4 milijuna kuna.

 „Naši ciljevi podrazumijevaju stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude, posebice u pred i post sezoni. Samo na taj način možemo doći do cjelogodišnjeg turizma. Važnu ulogu u tome imaju i kvalitetna događanja koja nerijetko bivaju glavnim motivom dolaska u destinaciju. Ove smo godine odlučili dodjeljivati sredstva za najveća događanja koja imaju međunarodni karakter i koja privlače veliki broj posjetitelja, dok smo dodjelu potpora za manja regionalna događanja prepustili sustavu turističkih zajednica s ciljem daljnjeg poticanja razvoja turizma na destinacijskim razinama“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Na Javni poziv je stiglo ukupno 135 prijava, a među događanjima kojima su odobrene najveće pojedinačne potpore od 250 tisuća kuna su 70. Dubrovačke ljetne igre, INmusic festival, Advent u Zagrebu, 53. Đakovački vezovi, Riječki karneval, Rapska Fjera, Špancirfest i 54. Vinkovačke jeseni, dok su potpore od 200 tisuća kuna odobrene događanjima Picokijada, Renesansni festival, Black Sheep Festival i Sinjska alka. Potpore od 100 tisuća kuna odobrene su događanjima kao što su primjerice Maraton lađa, Rise up Poreč Music Festival, Porcijunkulovo i dr., dok su potpore od 60 tisuća kuna odobrene događanjima poput Božićna priča obitelji Salaj, Outlook & Dimensions događanja, Tjedan kajkavske kulture, RetrOpatija i dr. (Turistička zajednica Grada Đakova, gradonačelnik.hr/J.L.)