Đakovo: Projektom "Zaželi" zaposleno 15 žena

Povodom početka provedbe projekta „Zaželi – U potrebi zajedno“ koji je s 2,5 milijuna kuna u cijelosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a omogućio je zapošljavanje 15 dugotrajno nezaposlenih žena, većinom starijih od 50 godina, koje će kroz program pomoći u kući skrbiti za 60 korisnika, u Hotelu Blaža održana je tiskovna konferencija. Na taj je način Udruga Svjetlost, uz partnerstvo grada Đakova, započela s projektom "Zaželi".

Projekt „Zaželi – U potrebi zajedno“, kruna je petogodišnjeg humanitarnog djelovanja Udruge Svjetlost, čije su aktivnosti prije svega usmjerene prema starijim i osobama u potrebi. Trajat će 27 mjeseci, od kojih se 23 mjeseca odnose na zapošljavanje žena na poslovima gerontodomaćica. O projektu su govorili predstavnici Udruge Svjetlost, Grada Đakova, Centra za socijalnu skrb Đakovo i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Osijek, kao partneri u projektu. Predsjednica Udruge Ivka Piplica zahvalila je svima koji su pomogli u ostvarenju projekta, a osobito Gradu Đakovu od kojeg, kako je rekla, imaju punu podršku u svom djelovanju. Zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem čestitao je Udruzi Svjetlost na uspješnom apliciranju za program Zaželi sa sjajnim projektom.

"Gradu Đakovu je od iznimnog interesa da se udruge uključuje u programe EU i rade svoje projekte, čijom će realizacijom izvući sredstva koja su nužno i nepresušno potrebna, te ih usmjeriti u pravom smjeru. To je kronični problem s kojim se nosimo, nezaposlenost i iseljavanje. Upravo zbog toga Grad stoji iza svake pojedinačne inicijative udruga civilnog društva koje se u tom smislu organiziraju i daje im svesrdnu podršku", rekao je Francem.

(Grad Đakovo)