Đurđevac: Gradi se prva zgrada POS-a, počelo zaprimanje prijava za drugu!

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina pozivaju sve zainteresirane da se i dalje mogu prijaviti za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Ovih dana na web stranici Grada Đurđevca objavljena je i konačna lista reda prvenstva gdje su obrađene pristigle prijave. Do sada je prijavljen interes za deset stanova, a već se prikupljaju i prijave za planiranu drugu zgradu.

Radovi na višestambenoj zgradi na Radničkoj cesti napreduju, a prema najavama izvođača radova, oni bi trebali potrajati najviše godinu dana stoga se predaja ključeva stanarima planira za točno godinu dana.

Najbitnije je da će 12 mladih obitelji nakon što se izgradi zgrada rješiti svoje stambeno pitanje. Grad je dao izraditi projektnu dokumentaciju, osigurao je besplatno zemljište i oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za buduće stanare. U ovo vrijeme kada rastu cijene građevinskih usluga smatram da je postignuta odlična cijena za izgradnju zgrade. Siguran sam da će izvođač radove obaviti u roku tako da će se za godinu dana 12 obitelji useliti u novu zgradu. Još jednom zahvaljujem svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta– rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr. (Grad Đurđevac)