Đurđevac se uključuje u POS: Gradit će se 12 stanova

Gradsko vijeće Grada Đurđevca prošli je tjedan donijelo odluku o uključenju grada u Program društveno poticane stanogradnje (POS), kako bi se zadovoljile stambene potrebe građana Đurđevca. Građanima će biti osigurani bolji stambeni uvjeti te će uz poticaj javnih sredstava imati mogućnost obročne otplate s pristupačnijim iznosima kamata i rokovima otplate nego na trenutačnom tržištu.

Novi stanovi gradit će se na zemljištu u Radničkoj cesti gdje će također biti uloženo u uređenje komunalne infrastrukture. Gradonačelnik Željko Lacković rekao je kako je prije donošenja odluke o uključenju u Program, u gradu provedena anketa o zainteresiranosti kupnje stanova na području Đurđevca. Na temelju toga već je izrađena potrebna dokumentacija za gradnju 12 stanova, što bi posljedično trebalo smanjiti cijenu stanova.

Gradsko vijeće je također donijelo odluku uvjetima i mjerilima koji će utvrditi kriterije prema kojima će se izraditi lista za prednost u kupnji stanova. Grad je tako objavio da će prvenstvo imati obitelji s više djece i oni koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Program POS-a zahtijeva imenovanje Povjerenstva za provedbu natječaja za kupnju stanova koje će ubrzo objaviti Javni natječaj na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani potencijalni kupci. Građanima će se organizirati prezentacija samog Programa društveno poticajne izgradnje od strane Agencija za pravni promet nekretnina. (L.U.)