Đurđevac: Gradit će se još jedna zgrada sa POS stanovima za mlade

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči obišao je u petak radove na gradilištu na Radničkoj cesti u Đurđevcu, u kojoj se gradi zgrada sa 12 stanova za mlade obitelji. Budući stanari već su potpisali predugovore o kupnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, a dio stanara već je odabrao svoje stanove te redovno prate napredak radova na gradilištu. 

„Najbitnije je da će čak 12 obitelji nakon što se izgradi zgrada riješiti svoje stambeno pitanje. Grad je dao izraditi projektnu dokumentaciju, osigurao je besplatno zemljište i oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za buduće stanare. U ovo vrijeme kada rastu cijene građevinskih usluga smatram da je postignuta odlična cijena za izgradnju zgrade. Siguran sam da će izvođač radove obaviti u roku tako da će se već u lipnju 2019. godine obitelji useliti u novu zgradu“, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

„Naš grad kao idealno mjesto za život prepoznaje sve više ljudi koji dolaze raditi u tvrtke na našem području, stoga nastavljamo s ovim projektom i već smo naručili projektnu dokumentaciju za drugu zgradu“, napomenuo je gradonačelnik.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. (Grad Đurđevac)