Đurđevac: Održana radionica robotike za osnovnoškolce, a školi donirana dva računala

Osnovnu školu Grgura Karlovčana prošlog je tjedna posjetio Janko Radigović, predstavnik Hrvatskog saveza robotičara te je održao radionicu u sklopu projekta Code for kids, kojeg provodi Hrvatski robotički savez, pod pokroviteljstvom MZO-a i Europske komisije, a sponzorira ga Google.

„Ravnatelj škole Danijel Domišljanović, pozdravio je sve prisutne te je naglasio kako mu je iznimno drago što je naša škola uspostavila suradnju s Hrvatskim robotičkim savezom. Gospodin Radigović je održao odličnu radionicu u kojoj su učenici sedmih i osmih razreda naučili nešto više o Raspberry pi računalima, robotici, programiranju i mogućnostima koje se nude u IT sektoru. Učenici su bili oduševljeni predavanjem te su pozvali gospodina Radigovića da ponovno posjeti našu školu. U projekt je uključeno 18 škola iz cijele Hrvatske, a naša škola je dobila dva Raspberry pi računala kao donaciju“, poručili su iz Grada.

O programiranju i robotici su đurđevački učenici imali priliku učiti i tijekom ovog ljeta, kada je u Gradskoj knjižnici bila organizirana Ljetna škola programiranja i robotike u koju je bilo upisano oko 100 djece. (Grad Đurđevac, gradonačelnik.hr/J.L.)