Đurđevac: Picasso privukao rekordan broj posjetitelja u Muzej Grada

Na sjednici Gradskog vijeća, održanog u ponedjeljak, prihvaćena su polugodišnja izvješća gradskih ustanova, pa tako i Muzeja Grada Đurđevca. Ravnateljica Muzeja Edita Janković-Hapavel prezentirala je muzejske aktivnosti i rezultate tijekom prve polovice 2018. godine. Izložbu Hommage a Picasso dosad je posjetilo rekordnih 11.100 posjetitelja, a Muzej sada nudi i ulaznice po promotivnim cijenama.

"Muzej Grada Đurđevca izložbom Hommage a Picasso opravdao je sva očekivanja. Izložba još nije završila, a do sada ju je posjetilo 11.100 posjetitelja. Posjetitelji od danas imaju mogućnost razgledati izložbu po posebnim cijenama, a izložba ostaje otvorena do 30. rujna. Po promotivnim cijenama ulaznica za odrasle iznosi 25,00 kuna, za učenike, studente,  umirovljenike i branitelje 15,00 kuna. Popusti se obračunavaju i za grupne posjete", naglasila je ravnateljica.

Posjetitelji mogu vidjeti čak 42 originalna grafička dijela Pabla Picassa, kao i 71 originalno likovno djelo ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća - Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paulozzija i mnogih drugih.

"Polučili smo izvrsne rezultate, a u muzeju rade samo dvije djelatnice i jedna osoba je zaposlena preko stručnog osposobljavanja. Radimo svaki dan od 8 do 20 sati, subotom, nedjeljom i blagdanima od 10 do 21 sat. Jedan smo od rijetkih muzeja koji je dao mogućnost da nas mogu posjetiti ljudi vikendom i blagdanom iz svih krajeva i napraviti lijep izlet u Đurđevac. Misija uz dolazak eminentnih slikara nije završila i to ne znači da smo zaboravili na naše umjetnike. U pripremi smo izložbe Marca Chagalla i na vrijeme ćemo o detaljima informirati javnost. U ovom trenutku smo imali 12 tisuća posjetitelja, a prije nekoliko godina smo bili na razini koju uglavnom imaju muzeji u kontinentalnom dijelu Hrvatske od 3 do 6 tisuća posjetitelja", rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

"Premašili smo sve rekorde i do kraja godine će brojka biti i veća zbog nadolazeće izložbe Chagalla koja je samo nastavak naše odlične suradnje s prijateljskim gradom Lendava. Tu je i Interpretacijski centar Picokijade", rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Muzej Grada Đurđevca prošle je godine od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije, a posjetitelja je sve više zahvaljujući atraktivnim programima. (Grad Đurđevac)