Đurđevac: Počinje gradnja POS-ovih stanova - cijena kvadrata 800 eura

Kako bi svojim mladim obiteljima pomogli da što lakše riješe stambeno pitanje i ostanu u gradu, Grad Đurđevac krenuo je u Program društveno poticane stanogradnje (POS). Osigurali su zemljište za gradnju tri stambene zgrade, a završetak prve očekuje se već krajem ove godine.

Nakon što je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) provela postupak javne nabave za izbor izvođača radova za izgradnju prve višestambene zgrade koja će se graditi na Radničkoj cesti, potpisan je ugovor s izvođačem radova i očekuje se početak radova.

Zgrada će se sastojati od 12 stanova (koji su predviđeni kao obiteljski) - dva od 65 i ostali od 85 kvadrata, a cijena kvadrata će biti 800 eura.

Interes za stanove postoji i vjerujem da će se prva zgrada popuniti i prije završetka izgradnje, te da ćemo prva useljenja imati krajem ove godine. Također, na istoj lokaciji imamo još dvije parcele za još dvije takve zgrade koje isto planiramo graditi u suradnji s APN-om. Grad je osigurao zemljište i oslobodio zgradu od plaćanja komunalnog doprinosa kako bi cijena bila što povoljnija za nove stanare, a upravo tako pomažemo mladim obiteljima da kvalitetno riješe svoje stambeno pitanje", rekao nam je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr.

(gradonačelnik.hr)