Đurđevac ulaže 9,3 milijuna kuna u gradnju Športsko-rekreacijskog centra

Desetljećima se u manjim sredinama ne ulaže u sportsku infrastrukturu iako je riječ o interesima mladih: gradonačelnik Željko Lacković

Grad Đurđevac otvorio je postupak javne nabave za izgradnju Športsko -  rekreacijskog centra Đurđevac. Javnom nabavom traži se izvoditelj radova, a nabava je objavljena u elektroničkom oglasniku javne nabave. Vrijednost radova procijenjena je na 9.300.000 kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 26. rujna 2016. godine.

Projektom će se izgraditi glavni objekt sa svlačionicama, ugostiteljskim objektom, stadionom te okolišem,  a rok za dovršetak svih radova je 120 dana od potpisa Ugovora. Realizacijom ovog projekta Grad Đurđevac imati će kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma na našem području te će privući brojne sportaše i rekreativce u naš grad.

„Desetljećima se u manjim sredinama ne ulaže u sportsku infrastrukturu iako je riječ o interesima mladih. Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport. U blizini se nalazi i 100 hektara stogodišnje šume zasađene na Đurđevačkim pijescima tj. u Hrvatskoj sahari, gdje je trim staza“, ističe gradonačelnik Željko Lacković. (Grad Đurđevac)