Đurđevac: Za ovogodišnju Picokijadu osigurali 200 tisuća kuna od Hrvatske turističke zajednice

I Hrvatska turistička zajednica je prepoznala važnost i značaj Picokijade - top turističke manifestacije Republike Hrvatske, te je odlukom o dodijeli potpora događanjima u 2019. godini Turističkoj zajednici grada Đurđevca dodijelila 200.000,00 kn za bogat program ovogodišnje Picokijade.

Picokijada je najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, a ove će po mnogočemu biti rekordna i spektakularna. Picokijada se tako našla u top 32 manifestacije koje odabire Hrvatska turistička zajednica.

Na 50 različitih manifestacija sudjelovat će preko 3.ooo sudionika većinom amatera iz Đurđevca, ali i gostiju iz inozemstva koji nam se uvijek rado pridruže.

Đurđevac se uspio probiti u sve medije, a prema svim pokazateljima, ovo će zasigurno biti jedna od najposjećenijih Picokijada. Osim po broju posjetitelja biti će rekordna i po broju sponzora, promidžbi, ali i po potrošnji.

Zbog svog nacionalnog značaja, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske stavilo je ovaj scenski prikaz pod zaštitu i 2007. godine dodijelilo joj trajni status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske. Bogatu kulturno povijesnu baštinu i tradicijske temelje prepoznala je i Europska komisija koja je Đurđevcu 2008. dodijelila status Europske destinacije izvrsnosti o čuvanju i njegovanju nematerijalne kulturne baštine. (Grad Đurđevac)