Ana Kučić preuzela upravljanje Malim Lošinjem

Nakon što je prošli tjedan na sjednici Sabora izglasano povjerenje novoj Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću, a Gari Cappelli postao ministar turizma, gradonačelnik Malog Lošnja obavio je i primopredaju donedavnoj zamjenici Ani Kučić koja će do lokalnih izbora koji se održavaju u svibnju iduće godine, obnašati dužnost gradonačelnice. 

Tom prigodom održana je tiskovna konferencija na kojoj su se obratili javnosti izražavajući zadovoljstvo što je prvi puta u povijesti  jedan Lošinjanin postao ministrom.
„Odlazim zadovoljan i sretan jer Grad ostavljam u najboljim rukama. Ovim putem želim se zahvaliti svim građanima i partnerima s kojima sam gotovo 12 godina surađivao. Nadam se da sam opravdao vaše povjerenje koje ste mi ukazali na izborima 2005., 2009. i 2013. godine. Što se tiče moje nove funkcije, već idući tjedan sam na Danima turizma na Braču, kada ću se susresti s vodećim turističkim subjektima u RH. Nadam se da ću donijeti pozitivne promjene koje sam najavljivao poput dodatnih zapošljavanja u turizmu, međuresorne suradnje,  te nastavka već započetih investicija s ciljem produljenja sezone. Također, inzistirat ću na rješavanju Zakona o turističkom zemljištu koji je jedan od preduvjeta za otvaranje novih velikih investicija u turističkom sektoru, te na preobrazbi neiskorištenih objekata kao što su vojni objekti u turističke svrhe.“ istaknuo je Gari Cappelli.

Inače, kroz protekla tri mandata koliko je bio na mjestu gradonačelnika Cappelli se pokazao kao onaj koji je najzaslužniji za strelovit napredak Lošinja kao turističke destinacije. Mnogobrojne kapitalne investicije duž cijelog malološinjskog arhipelaga, visoke naknade za novorođenu djecu, velika ulaganja u zdravstveni i socijalni program, vrlo visoke studentske stipendije, samo su neki od projekata za koje je zaslužan. Poticao je razvoj lošinjskog arhipelaga kao cjelogodišnje destinacije koja trenutno bilježi najznačajnija ulaganja u Hrvatskoj u turističku infrastrukturu. Svojim radom i profesionalnošću pridonio je i da Turistička zajednica grada Malog Lošinja postane pridružena članica Svjetske turističke organizacije (UNWTO) te punopravna članica UNWTO Mreže znanja. U svom radu, stavljao je naglasak na održivost, kvalitetu, svjetske standarde, planiranje kadrova, edukaciju i cjeloživotno obrazovanja. Osim toga, valja istaknuti i Muzej Apoksiomena, izuzetno važan kulturni projekt, otvoren u travnju ove godine, na kojem Grad kontinuirano radi u suradnji s Ministarstvom kulture.

„Bila je čast u proteklih osam godina surađivati sa gosp. Cappellijem, i ovim putem  mu još jednom čestitam na izvanrednom uspjehu. Svi projekti koje smo ranije započeli bit će dovršeni kako je ranije planirano. S obzirom da smo sve odluke do sada donosili dogovorom, uz potporu stručnih službi, možemo odmah nastaviti s njihovom realizacijom i dovršetkom. Također, sigurna sam kako će aktualna Vlada ima sluha za sve naše projekte i suradnja s ministarstvima će se odvijati na obostrano zadovoljstvo.“ istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Ana Kučić. (Grad Mali Lošinj)