Nakon dugih 8 godina

Auto Show ponovno u Zagrebu

Nakon osam godina pauze, na Zagrebačkom velesajmu, od 5. do 10. travnja održat će se međunarodni salon automobila Zagreb Auto Show.

Manifestaciju od gospodarskog i turističkog interesa najavio je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo Mirkom Jozić
Ovo je velika stvar za Zagreb i ja sam jedan od najzadovoljnijih ljudi jer sam među 18 sretnika koji imaju priliku imati auto show u svom gradu koji je nacionalna dragocjenost i projekt od strateškog značaja, naglasio je gradonačelnik. Posebno se zahvalivši proizvođačima automobila i drugim izlagačima pozvao je medije da svojim najavama i izvještavanjem pomognu vratiti nekadašnji sjaj Auto showu. Ovo je prava uvertira za temeljiti redizajn i obnovu Zagrebačkog velesajma, podvukao je gradonačelnik Bandić.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je da će na 70 tisuća m² izložbene površine u 14 paviljona i na otvorenom prostoru biti 200-injak izlagača. Kako se čulo, u šest dana showa posjetitelji će moći vidjeti 31 marku automobila, 22 marke gospodarskih vozila, 13 marki autobusa te 6 marki motocikala, nastupit će i dva proizvođača električnih vozila i motocikala - Rimac automobili i Doking, a  najavljene su i tri svjetske vicepremijere te 27 hrvatskih premijera. Ovogodišnja izložba automobila ne bi se mogla održati bez pomoći i sinergije gotovo svih zagrebačkih institucija, posebno je istaknula.

O značaju manifestacije za Zagreb kao turističkog odredišta na konferenciji za novinare govorila je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld. Turistička zajednica se u ovaj projekt uključila u dijelu organizacije popratnih sadržaja te promoviranja ovog Showa putem svojih promocijskih kanala u susjednim zemljama, ali i zemljama cijele Europe, istaknula je Martina Bienefeld te dodala kako je analiza posjete zadnjeg zagrebačkog Auto Showa pokazala da je 50 posto posjetitelja došlo iz Zagreba i okolice, 40 posto iz ostalih dijelova Hrvatske, a deset posto iz Slovenije i Bosne i Hercegovine dok se očekuje da će ovogodišnji Auto Show privući više posjetitelja iz inozemstva jer je Zagreb u međuvremenu postao turistički prepoznatljiv.

Zagreb auto show projekt je Grada Zagreba, a u pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni Grad Zagreb, Zagrebački holding, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zagrebački velesajam