Prenosimo sa portala lokalni.hr

U 'bitku' za Split ulaze Batarelo, Opara, Pauletić, Puljak, Baldasar i Kerum

Aida Batarelo, aktualna dogradonačelnica Splita, bit će kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu na predstojećim izborima. Predsjedništvo splitskog SDP-a dalo joj je jednoglasnu podršku i predložio je Gradskom odboru. Drugih kandidata nije bilo. Prije nje, kandidaturu su odbili bivši ministri u Milanovićevoj Vladi Branko Grčić i Ranko Ostojić, a nije ju želio ni Darko Parić, predsjednik splitske organizacije. Jedno vrijeme se čak kalkuliralo da SDP, oslabljen Baldasarovim vodstvom i Milanovićevim raspuštanjem organizacije, neće imati svog kandidata već će podržati Marijanu Puljak, kandidatkinju stranke Pametno, ali na koncu je ipak zaključeno kako bi neisticanje kandidature u drugom gradu u državi bila svojevrsna blamaža, piše lokalni.hr.

Izlaz su pronašli u Aidi Batarelo, SDP-ovki s velikim iskustvom u stranci, ali i u funkcioniranju grada. Iako neki smatraju kako su je time žrtvovali, SDP u Splitu ima stabilno biračko tijelo, kandidata će, kao i obično, biti puno i nitko nije bez šanse za ulazak u drugi krug, osobito ne kandidati dvaju najvećih stranaka.

HDZ u izbornu utrku ide s Androm Krstulovićem Oparom, za kojega se isprva smatralo kako ima poprilično "komotnu" situaciju i velike šanse za uspjeh, ali Most po svemu sudeći ima asa u rukavu, Roberta Pauletića kojega u svim strankama drže vrlo ozbiljnim protukandidatom. U HDZ-u mu se najmanje raduju jer se boje kako bi im poznati enigmatičar i putopisac mogao pokupiti značajan broj glasova.

Ivo Baldasar također je najavio da će pokušati izboriti ponovni mandat i sada se našao u poziciji u kojoj je bio Željko Kerum, a i Milan Bandić, čije su se zamjenice također "odmetnule" i postale im protukandidatkinje. I dok su Anđelka Visković i Sandra Švaljek bile "razvlaštene", Batarelo je i dalje dogradonačelnica.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati ona i Baldasar na čelu Splita još najmanje dva i pol mjeseca jer, ako se ne donese proračun 1. travnja, dolazi povjerenik koji će dočekati lokalne izbore na kojima za mjesto gradonačelnika već danas pretendira šest kandidata..

Naime, i Željko Kerum pokušava opet zasjesti u fotelju prvog čovjeka u Banovini. Uvjeren je kako je bio puno bolji od Baldasara i da ga Splićani žele nazad te samouvjereno najavljuje svoj ulazak u drugi krug, a onda je sve moguće. (Izvor: lokalni.hr)