Belišće: Buriću manja plaća, zaposlenima u Gradu povišica nakon 9 godina

Na svojoj drugoj sjednici u novom mandatu, Gradsko vijeće Belišća raspravilo je 26 točaka dnevnog reda, među kojima su zahtjev za djelomično oslobađanje tvrtke Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. od plaćanja komunalnog doprinosa, naknade predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Gradskog vijeća te ustrojstvo Gradske uprave grada Belišća. Bilo je govora i o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Gradske uprave te o plaćama i naknadama za rad gradonačelnika grada Belišća i njegovih zamjenika. Novom odlukom, donešenom na prijedlog gradonačelnika Dinka Burića, svim zaposlenim u Gradskoj upravi plaće idu gore, a jedino njemu se nešto smanjuje zbog usklađivanja, odnosno promjene osnovice.

'Drago mi je da mogu reći da imamo specifičnu situaciju. Ja sam kao gradonačelnik predložio da se svim djelatnicima u Gradskoj upravi, za koje devet godina nije bilo nikakvih korekcija, za iznimno marljiv i predan rad i u prethodnom mandatu, uvijek kad je trebalo i poslije 15 sati, da im se podignu plaće za pet posto', istaknuo je gradonačelnik Burić, koji smatra da nema nikakvog razumnog opravdanja ni razloga zbog kojega bi se trebala povećavati i njegova plaća koja je, kaže, za ove uvjete sasvim pristojna.

Gradsko vijeće raspravilo je i odluku o zaduživanju Grada Belišća u 2017. godini kod Privredne banke d.d. Zagreb za financiranje projekta “Energetska obnova Dječjeg vrtića Maslačak” te za financiranje projekta “Renewable Solar Energy”. Upravo su ta dva projekta bili glavni razlozi još jednog rebalansa proračuna, o čemu je gradonačelnik Belišća, Dinko Burić, rekao:

'Kao što smo najavili, od svih točaka dnevnog reda, treba izdvojiti one najvažnije, koje su i razlogom trećih izmjena i dopuna proračuna Grada Belišća. Radi se o obnovi Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće i provođenja zajedničkog projekta s partnerima iz Novog Sada i Općine Gorjani, u kojima je Grad Belišće leader partner, u okviru prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija. Kako bismo se pripremili za ova dva projekta tijekom ljetnih mjeseci, drago mi je da smo danas zajednički, velikom većinom, usvojili sve pripremne radnje i pretpostavke da obnova vrtića u gradu Belišću i ugradnja ovih solarnih elektrana u okviru projekta sa Srbijom, da započne ako je moguće već u devetom mjesecu, prije jesenskih kiša', pojasnio je gradonačelnik.

Sve ostalo je, dodao je gradonačelnik Burić, na tragu priprema i priželjkivanja i za nove projekte. Ova dva projekta ukupne su vrijednosti nešto više od 10 milijuna kuna. Projekt obnove Dječjeg vrtića “Maslačak” vrijedan je 6,9 milijuna kuna, a projekt u okviru prekogranične suradnje sa Srbijom vrijedan je više od 410.000 eura, za grad Belišće dakle, nešto više od 3.100.000 kuna. (gradonačelnik.hr)