Belišće: Novi stanovnici prigradskih naselja oslobođeni plaćanja komunalne naknade idućih 10 godina

Grad Belišće ove godine provodi program koji obuhvaća 23 socijalno-demografske mjere, što je, naime, pet mjera više nego lani, a u petak su na sjednici Gradskog viječa dodane još dvije mjere kojima će se smanjiti plaćanje komunalne naknade na području prigradskih naselja. Osim toga, izglasana je i mjera kojom svi novi stanovnici prigradskih naselja idućih deset godina neće morati plaćati naknadu, a sve kako bi se potakla demografska obnova u progradskim naseljima.

„Kao što smo već najavili, dobro smo izračunali i od danas se na području svih naših prigradskih naselja smanjuje komunalna naknada svim stanovnicima, koji iz dosadašnje druge prelaze u treću zonu. Kao dodatan poticaj svima koji žele u budućnosti graditi nove objekte ili rekonstruirati stare i živjeti na području svih naših osam sela, odlučili smo da će u narednom razdoblju biti oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, te svi koji se odluče biti novi stanovnici belišćanskih prigradskih naselja, u idućih 10 godina neće plaćati komunalnu naknadu“, poručio je gradonačelnik Dinko Burić nakon sjednice, a prenio Gradski radio Belišče.

Odluka o komunalnoj naknadi dijeli Belišće na četiri zone, a nekretnine koje su u potpunosti razrješene plaćanja naknade su Hrvatska vojska za djelatne potrebe obrane, vjerske zajednice, ustanove zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, škole i dječji vrtići, kazalište, knjižnice, čitaonice, muzeji i ostale kulturne ustanove, vatrogasne udruge, sportske udruge i ostale udruge koje su korisnici gradskog proračuna, humanitarne organizacije, političke stranke te udruge nacionalnih manjina. (gradonačelnik.hr/J.L.)