Benkovac: Učenicima podijeljene bilježnice s motivima grada

Iako nisu u financijskoj mogućnosti svojim osnovcima barem za sada, osigurati besplatne udžbenike, Grad Benkovac osigurao im je na početku novog polugodišta - besplatne bilježnice sa motivima Grada, donosi Zadarski list.

'Ideja nam je pala na pamet jer takve bilježnice već dijele neki gradovi poput Osijeka, Zagreba... Dakle, radi se o bilježnicama na čijim su koricama prepoznatljivi motivi koji prikazuju kulturnu, povijesnu, sakralnu baštinu šireg područja Grada Benkovca i okolnih mjesta. Svaki učenik od prvog do četvrtog razreda, dobio je na dar deset malih, a oni stariji učenici od petih do osmih razreda, dobili su po šest bilježnica, formata A4. Bilježnice su tiskane u u jednoj firmi u Zadru', rekao je Željko Katuša pročelnik Upravnog odjela za gopodarstvo, društvenu i komunalnu djelatnost Grada Benkovca. 

Osim učenika Osnovne škole u Benkovcu, bilježnice su dobili i osnovci Područne škole u Vukšiću koja pripada Osnovnoj školi u Stankovcima te Područna škola u mjestu Tinj koja administrativno pripada školi u Polači. 

'Ukupno je riječ o oko 900 učenika, a to nas je koštalo oko 40 tisuća kuna. Ovo je prvi put da smo učenicima poklanjali bilježnice i vjerujem da će tako biti i ubuduće i da će ova lijepa gesta postati običaj. Nadam se da ćemo dogodine moći obuhvatiti i 400-tinjak srednjoškolaca', kazao je pročelnik Katuša za Zadarski list. (izvor: Zadarski list)