Benkovac: Više od 1,2 milijuna kuna za edukacije 30 dugotrajno nezaposlenih osoba

Gradu Benkovcu dodijeljeno je više od 1,2 milijuna kuna za provedbu projekta „Nauči, usavrši, pokreni“, čiji je cilj povećati kompetentna znanja i vještine kod 30 dugotrajno nezaposlenih osoba na području Grada Benkovca, te time povećati mogućnost njihovog zapošljavanja.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u stopostotnom iznosu, a Grad Benkovac će projekt provoditi s Udrugom za djecu, mlade i obitelj „Mali koraci“ i Udrugom za ruralni razvoj „Ravni kotari“.

U sklopu projekta će se održati motivacijsko-komunikacijske radionice i verificirane stručne edukativne radionice u poljoprivrednom sektoru za dugotrajno nezaposlene. Također, plan je razviti i pružiti, po mjeri dizajnirane, radionice poduzetničko marketinških aktivnosti vezanih uz funkcioniranje i vođenje poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

„Realizacijom projekta „Nauči, usavrši, pokreni“ povećati će se mogućnost za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.  Projekt doprinosi razvoju ljudskih potencijala kroz razvoj interpersonalnih vještina i diversificiranih znanja“, navode iz Grada. (Grad Benkovac)