Besplatan wi-fi internet u sportskim objektima u Puli

Svim korisnicima i posjetiteljima sportskih objekata kojim upravlja trgovačko društvo Pula sport d.o.o. od odovg je tjedna omogućeno besplatno korištenje usluge bežičnog, wi-fi interneta, najavili su to na konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktor Pula sporta d.o.o. Ivan Glušac. Usluga besplatnog interneta pod nazivom „Pula sport – Free“ dostupna je u sportskom centru Mirna – popularnom Patinaggiu, gradskom stadionu Aldo Drosina te u sportskom kompleksu Doma sportova Mate Parlov.

„Pula sport prati suvremene trendove i dodatno se približava svojim korisnicima i posjetiteljima te vjerujem da će im provedeno vrijeme u sportskih objektima biti još ugodnije. Podsjećam, mreža besplatnog gradskog interneta PulaFreeAir danas obuhvaća nekoliko najfrekventnijih gradskih lokacija poput  tržnice, Trga Portarata, Giardina, Zajednice Talijana Circolo, Trga Forum, pulske Politehnike, Titov parka i drugih, a ove godine usluga besplatnog interneta uvedena i u svim autobusima Pulaprometa. Riječ je o kontunitetu ulaganja u suvremenu tehnologiju i to je nešto na čemu ćemo i dalje raditi“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor Pula sporta Ivan Glušac pojasnio je kako je usluga besplatnog interneta cjelodnevno omogućena u zoni sportskih zbivanja (tribine) navedenih objekata, kako za posjetitelje, tako i za sportske klubove koji imaju obvezu vođenja on-line zapisnika s natjecanja.

„Korisnici mogu pristupiti mreži u trajanju dva sata prilikom svakog logiranja, dok su brzine surfanja ovisne o broju korisnika. Nakon dva sata moraju se ponovno logirati, a broj logiranja je neograničen“, dodao je Glušac.

Radove na instalaciji sustava bežičnog interneta izvela je tvrtka IstraCom d.o.o. u ukupnoj vrijednosti od 60.382,00 kuna za sve tri lokacije, a ugrađeno je 11 uređaja koji podržavaju ukupno do 2000 korisnika u svakom trenutku. (Grad PUla)