Besplatni udžbenici učenicima u Zaprešiću

Grad Zaprešić će za školsku godinu 2016./2017. dodijeliti besplatne udžbenike za obvezne predmete svim učenicima osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Zaprešića.

Besplatni udžbenici ne uključuju udžbenike za izborne predmete te radne bilježnice, atlase i pomoćna nastavna sredstva za redovne i izborne predmete.

Pravo na besplatne udžbenike ostvaruju i učenici koji nemaju prebivalište na području grada Zaprešića, a polaznici su osnovne škole čiji je osnivač Grad Zaprešić (OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo).

Važno je napomenuti da ova mogućnost ne vrijedi za one učenike koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike po nekoj drugoj osnovi i one koji ponavljaju razred, a roditelji koji samostalno kupe udžbenike, nemaju pravo na povrat sredstava od Grada Zaprešića.

Roditelji/skrbnici učenika koji imaju prebivalište na području grada Zaprešića, a nisu polaznici OŠ Antuna Augustinčića, Ljudevita Gaja, Kupljenovo, Bistra, Luka, Pušća, Pavla Belasa, Ivana Perkovca, niti škola na području Grada Zagreba, obvezni su dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti popunjeni Zahtjev za ostvarivanje prava na besplatne udžbenike. Zahtjev se dostavlja isključivo osobno ili putem pošte u Pisarnicu Gradske uprave, najkasnije do 24.6.2016., a možete ga preuzeti OVDJE. Zahtjevu se prilaže ovjereni popis udžbenika osnovne škole od strane škole koju učenik pohađa. (Grad Zaprešić)