Grad osigurao više od tri milijuna kuna

Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve samoborske osnovnoškolce

Prvog dana škole samoborske će učenike osnovnih škola na klupama dočekati besplatni udžbenici. Po prvi puta udžbenici su besplatni za sve osnovnoškolce na području grada Samobora, bez obzira na socijalni status.
„Besplatni udžbenici puno će pomoći roditeljima naših osnovnoškolaca. Udžbenici su zaista postali velik izdatak za obitelj, a sretan sam što ćemo i na ovaj način pomoći našim građanima.“, istaknuo je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. 
Zahvaljujući pozitivnim pokazateljima i dobrom punjenju Proračuna, Grad Samobor rebalansom je osigurao više od 3 milijuna kuna za besplatne udžbenike osnovnoškolaca, što uključuje i radne bilježnice. 
Besplatne udžbenike osim učenika koji pohađaju školu na samoborskom području dobit će i svi polaznici škola u drugim jedinicama lokalne samouprave, s prebivalištem na području Grada Samobora. Velika je to promjena u odnosu na prijašnje godine, kad je Grad Samobor udžbenike sufinancirao s 300,00 kuna po učeniku, za obitelji slabijeg socijalnog statusa. Ovo je još jedna od mjera kojima Grad Samobor pomaže svojim građanima, a osobito se ulaže u djecu i mlade. Tako je podignuta naknada za opremu novorođenog djeteta, s dosadašnjih 1.000,00 kuna za svako dijete na 1.500,00 kuna za prvo, 3.000,00 kuna za drugo te 10.000,00 za treće i svako slijedeće dijete. Povećan je i broj stipendija prema socijalnom statusu za samoborske srednjoškolce i studente, a cijene gradskih vrtića nisu se mijenjale još od 2010. godine. (Grad Samobor)