Biograd: Kreće gradnja 36 novih POS stanova

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova u prostorijama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama u Zagrebu, stvoreni su preduvjeti za početak gradnje šest zgrada sa 36 stanova iz Programa POS-a u Biogradu na Moru. Radove će izvoditi tvrtka Centrogradnja d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost radova je 8.578.999,98 kuna bez PDV-a.
U Biogradu se grade stanovi za mlade ljude koji će na financijski povoljniji način doći do svoga jeftinijeg krova nad glavom, ističu iz Grada. Izvođači radova najavljuju pak da bi izgradnja zgrada, njihovo opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali uslijediti 540 dana, odnosno 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.
Danom uvođenja u posao smatra se datum upisa glavnog nadzornog inženjera u građevinski dnevnik, kojim se konstatira da je izvođač pravovremeno izvršio iskolčenje i prijavu gradilišta nadležnom tijelu graditeljstva.
'
POS-ove zgrade će se graditi u gradskoj četvrti Donja Granda, odmah do dvije nove zgrade za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata. Dosad smo proveli dva javna natječaja na koja se javilo ukupno 79 zainteresiranih, a pri završetku je i treći javni natječaj', ističe gradonačelnik Ivan Knez dodajući kako se na natječaj mogu javiti i zainteresirani koji žive izvan područja Biograda.
Na području Grada Biograda ovakav vid stambenog zbrinjavanja pokazao se potrebnim i iznimno zadovoljavajućim, a što se dokazuje iskazanim velikim interesom u svakom od provedenih natječajnih postupaka, ističu iz Grada.
'
Mogli bi izgraditi i 150 stanova, međutim realno je da u konačnici izgradimo ukupno oko 60 stanova', kaže gradonačelnik.
Prvi stanovi iz POS-a su izgrađeni još 2006. godine. Dodijeljena su 22 stana, odnosno izgrađene su tri zgrade na biogradskom predjelu Granda.
- Smatramo da je to jedan od najpovoljnijih načina stambenog zbrinjavanja prvenstveno mladih obitelji te osoba koje silom prilika žive kao podstanari, zaključuje Ivan Knez. (Grad Biograd na moru)