Biograd: Radovi vrijedni 30 milijuna kuna završit će do turističke sezone

Odvodnja i rekonstrukcija vodovodne mreže, pored izgradnje zabavnog parka, Fun Parka Mirnovec vrijednog 115 milijuna kuna, najznačajnije su, a istodobno financijski "najteže" investicije ove godine u Biograd na Moru.

- U tijeku su radovi na izgradnji sustava odvodnje i rekonstrukciji vodovodne mreže u vrijednosti od 30 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Ivan Knez.

Grad je na više mjesta potpuno raskopan, do nekih kuća i poslovnih objekata je umijeće doći, a promet se odvija pomoću privremene signalizacije.

- Svi radovi moraju, a i završit će do iduće glavne turističke sezone, obećao je biogradski gradonačelnik.

Radovi se izvode kod Doma zdravlja, na istočnom dijelu Biograda, Grandi, Kumentu, a kanalizacijske cijevi su došle i iznad Biograda, na Torove, odnosno na Kosu zapad i Kosu istok, blizu crkve sv. Ivana Krstitelja.

- Kanalizacijski sustav koji se gradi omogućit će izravno priključenje na suvremeni sustav prerade otpadnih voda, što znači da će septičke jame u Biogradu postati prošlost, ističe Knez.

U Gradu Biogradu ustrajni su u namjeri da u bliskoj budućnosti grad bude bez crnih jama i da se cijeli grad spoji na sustav odvodnje. Zasad su na dobrom putu da cilj i postignu.

- Uskoro započinju radovi u gradskoj četvrti Bošana, a dovođenjem kanalizacijskih cijevi iznad Jadranske magistrale stvorile su se sve pretpostavke za izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže i na Kosi zapad i Kosi istok, kaže Knez.

Pritom ističe kako izgradnja kanalizacijskog sustava u Biogradu otvara daljnju perspektivu razvoja, uz važno očuvanje okoliša.

- Za kanalizaciju u Biogradu smo dosad uložili oko 40 milijuna kuna plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta, naglasio je Knez.

Sredstva u iznosu od 15 milijuna za sekundarnu, uličnu kanalizaciju gradskih četvrti Meterize, Rust, Tuče i Granda te za kanalizaciju i vodovodizaciju gradske četvrti Kumenat dobila su se iz EU fondova. (Grad Biograd)