Grad Biograd na Moru traži investitore za gradnju velikog Doma za starije

Dom bi trebao biti kompleks od osam smještajnih jedinica, svaki sa 160 jednokrevetnih i 72 dvokrevetne sobe na površini od 24 tisuće 'kvadrata', a iz Grada najavljuju kako će ovim projektom otvoriti 300 novih radnih mjesta

Ivanu Knezu, gradonačelniku Grada Biograd na Moru prošli tjedan je ispunjeno obećanje ministra za državnu imovinu, Gorana Marića. Radi se o prodaji nekretnine u Gradu Biograd na Moru u svrhu izgradnje smještaja za starije osobe. Nekretnina u trenutačnom vlasništvu RH se vodi kao šuma površine 24.083m kvadratnih, a početna prodajna cijena je 140 eura po kvadratu.

Za ovaj projekt potrebno je investirati u kupnju nekretnine u Biogradu i u samu gradnju Mirovinskog doma. Kako bi se privukli potencijalni investitori Ministarstvo je objavilo natječaj za kupnju nekretnine 19. ožujka u Jutarnjem listu te zainteresirani svoje ponude mogu dostaviti do 23. svibnja ove godine. Iz ureda gradonačelnika Grada Biograda na Moru tvrde kako zainteresiranih već ima, te da će cijena same investicije ovisiti o dogovoru s investitorom.

Mirovinski dom bi trebao biti kompleks od osam smještajnih jedinica, svaki sa 160 jednokrevetnih i 72 dvokrevetne sobe. Smještajna ponuda za starije osobe obuhvaćala bi i zasebnu samostojeću zgradu u kojoj će se nalaziti ostali sadržaji poput kuhinje, parkirališta, prostora za fizikalnu terapiju i sl.

Osim što projekt izgradnje Mirovinskog doma podrazumijeva angažman tvrtki i građevinskih radnika, također je obećano otvaranje 300 novih radnih mjesta u novoizgrađenim objektima. Iz ureda tvrde kako će ovaj projekt pridonijeti produljenju turističke sezone, podići kvalitetu turističkih usluga te povećati ukupnu turističku potrošnju u Republici Hrvatskoj. (L.U.)