Biogradu na moru 20 milijuna kuna za izgradnju Poduzetničkog inkubatora

Bespovratni iznos od 20 milijuna kuna Biograd je dobio za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u istočnom dijelu Industrijske zone na Kosi-Torovima. 'Nakon šest godina rada na projektu izgradnje Poduzetničkog inkubatora u Biogradu na Moru ovih bespovratnih 20 milijuna kuna je istinski eurojackpot', komentirao je gradonačlnik Biograda Ivan Knez na svečanosti u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 Također 20 milijuna kuna dobila je i Zadarska županija za izgradnju Centra novih tehnologija u Poduzetničkoj zoni Murvica Jug u Općini Poličnik, dok je Inovativni Zadar za projekt InZad inkubator 2.0, za obnovu i uređenje interijera poslovnog prostora u Novom Bokanjcu dobio iznos od 6,2 milijuna kuna.

- Ukupna vrijednost projekta Centar novih tehnologija je 38.141.895 kuna i obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije, kazao je Dario Ivankov, pomoćnik županijskog pročelnika za gospodarstvo, dodajući kako je strateški projekt pripremila županijska Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije INOVAcija.

U složenoj proceduri trošenja, u kojoj se podliježe svim mogućim provjerama i pravilima trošenja novca, Biograd i Zadarska županija imaju dvije godine za završetak projekta, dok je rok za Inovativni Zadar godinu i pol dana.

- Projekt InZad inkubator 2.0 posljedica je nastojanja Inovativnog Zadra da, unaprjeđenjem postojeće infrastrukture na Novom Bokanjcu te razvojem ciljanih pratećih usluga potpore MSP, u najvećoj mogućoj mjeri doprinese unaprjeđenju lokalnog poduzetničkog okruženja, sukladno definiranoj misiji i ciljevima, ističe Alan Kociper, direktor.

Martina Dalić je na prigodnoj svečanosti dodijelila 23 odluke o financiranju u sklopu programa "Razvoj poslovne infrastrukture", koji se odnose na projekte u 15 županija vrijedne gotovo 449,4 milijuna kuna, za koje potpore iznose više od 368,7 milijuna kuna.

- Ovim projektima se potiče bolje i kvalitetnije poslovno okruženje za poduzetnike, što je jedan od bitnih ciljeva Vlade RH. Pozivam poduzetnike da prate pozive i javljaju se na natječaje, rekla je Dalić istaknuvši kako je u ovom trenutku otvoreno ukupno još pet poziva, od kojih su tri namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, a dva također jedinicama lokalne uprave i samouprave. (Grad Biograd na moru)