Bjelovar domaćin Investicijskog foruma sjeverozapadne Hrvatske

U Bjelovaru je održan Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske, manifestacija na kojoj predstavnici tamošnjih poduzetnika, lokalne samouprave i državnih institucija razgovaraju o stvaranju poticajnoga investicijskog okružja i pokretanju novih proizvodnih investicija, donosi portal lider.media.

Manifestacijom se promovira Lider invest – projekt kojim Lider treću godinu za redom prepoznaje, bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja kao i one koje su posebno doprinijele izvozu, zapošljavanju, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

Investicijski forum sjeverozapadne Hrvatske otvorio je glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajatović.

"2Pokazuje se da nagrađene tvrtke iz prve dvije godine uspješno posluju i izvoze i da nismo imali niti jedan promašaj. Poruka je da se može, ali morate biti izvrsni da biste u Hrvatskoj uspjeli sa investicijom. Pokazuje se i da su investicijske mogućnosti u velikoj mjeri ograničene makroekonomskim okolnostima. U svakom sustavu imate određeni postotak uspješnih, ali sustav mora biti takav i da prosječno sposoban poduzetnik može i mora investirati u Hrvatskoj", rekao je uvodno Šajatović.

Poruka svim poduzetnicima

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i rekao kako se njegova administracija posebno trudi biti prijatelj poduzetništva i da je svaka investicija za njih jednako vrijedna.

"Četiri najveće bjelovarske tvrtke uložit će preko 100 milijuna eura, a naša poruka svima poduzetnicima je – dođite u Bjelovar, investirajte, vaša kuna ovdje vrijedi više nego u bilo kojem drugom gradu. Mi ćemo investitore držati kao kap vode na dlanu – rekao je  Hrebak koji je početkom ove godine krenuo s provođenjem modela tax free grada po kojem su investitori oslobođeni od komunalnih doprinosa i komunalne naknade i po kojem pravo građenja i kupoprodaju zemljišta mogu realizirati za jednu kunu po kvadratu."

Investicijski forum završio je okruglim stolom na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na kojem će mišljenja sučeliti Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Ivana Piščević Jurković, direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, Dario Biškup, direktor Coffeeina i Ružica Sabljo, direktorica Interijera Sabljo.

 (izvor i foto: lider.media)

Dario Hrebak