Bjelovar i Čazma potpisali Sporazum o korištenju hostela u Novom Vinodolskom

Grad Bjelovar i Grad Čazma postigli su dogovor oko korištenja bjelovarskoga hostela u Novom Vinodolskom. Grad Bjelovar stoga će omogućiti ljetovanje za djecu s čazmanskoga područja sukladno iskazanim potrebama tamošnje jedinice lokalne samouprave. Radi toga su danas gradonačelnici Bjelovara i Čazme, Dario Hrebak i Dinko Pirak, potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji vezanoj uz ljetovanje djece.

Put Novoga Vinodolskog 88-ero djece i odraslih u pratnji trebalo bi krenuti 28. lipnja. Cijena punoga pansiona u hostelu je inače 120 kuna za građane s bjelovarskoga područja te 140 kuna za one izvan. Tako će Grad Čazma sufinancirati odlazak malih Čazmanaca na ljetovanje kako bi cijena i uvjeti bili jednaki bjelovarskim.

Inače, kada govorimo o boravku u hostelu Bjelovar, tijekom sezone tamo će boraviti 28 grupa u 18 termina, odnosno oko 1200 ljudi.

Inače, kako navode iz Grada Čazme, ljetovanje djece iz Čazme u Novom Vinodolskom inicijativa je Društva "Naša djeca" Čazma koje je ove godine okupilo djecu iz drugih udruga i sportskih klubova.
DND Čazma tako provodi projekt "VIŠE OD LJETA" za koji je Grad Čazma dao financijsku potporu za projekte za opće dobro koje provode udruge na tom području. DND Čazma sufinancira 130 kn po djetetu, Grad još dodatnih 70 kn pa će roditelji odvojiti samo 500 kn za ljetovanje" - poručuje predsjednica DND-a Čazma, Ivana Popilovski.(Grad Bjelovar, Grad Čazma)