Bjelovar: I ove godine besplatna škola plivanja za 200 vrtićanaca

Drugu godinu zaredom Grad Bjelovar u suradnji s Plivačkim klubom Bjelovar organizira Malu školu plivanja za predškolce bjelovarskih vrtića na zatvorenom bazenu Doma za starije i nemoćne „Vita Nova“.

Prošle godine školu je prošlo više od 200 djece, a podjednak broj očekuje se i ove godine. Ovim projektom želi se djecu upoznati s vodom i otkloniti eventualan strah. Iako je učenje plivanja u drugom planu, većina prošlogodišnjih polaznika na kraju je i proplivala. Projekt potpuno je besplatan za roditelje, a troškove prostora, odnosno ulaznica za bazen, prijevoz djece do Vita Nove, kao i usluge tri trenera koji rade s djecom pokriva Grad Bjelovar.

U dobro provođenje projekta uvjerio se danas i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, a bazen je s njim obišao i predsjednik Plivačkog kluba Bjelovar Marko Mihalinec.

'Ovo je jedna od najboljih ideja koji smo osmislili za djecu u našem gradu. S ovih 20 tisuća kuna, koliko iznosi realizacija projekta, podižemo standard naših vrtića, rekao je gradonačelnik Hrebak te pozvao sve vrtiće na području Grada Bjelovara da se uključe u projekt', naglasio je Hrebak. (Grad Bjelovar)