Bjelovar: Predstavljen projekt Aglomeracije vrijedan čak 206 milijuna kuna

Aglomeracija Bjelovar, Gudovac i Rovišće jedan je od najvrjednijih projekata Vodnih usluga. Izgradnja je to ili rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže u Bjelovaru koje obuhvaća i naselje Gudovac te Općinu Rovišće.

Projekt će se realizirati u narednih nekoliko godina, a vrijedan je 206 milijuna kuna, rečeno je jučer, 10. prosinca 2018. na konferenciji za novinare gdje su uz gradonačelnika Darija Hrebaka sudjelovali i predsjednik Gradskoga vijeća Ante Topalović, predstavnici Vodnih usluga Ivan Ivančić, Zoran Bišćan te Josip Heged, predstavnica Hrvatskih voda Alena Vlašić, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, ali i saborski zastupnik Branko Hrg koji je puno pridonio u tom projektu.

Od ukupnog iznosa oko 80% financira Europska unija, dok dio sufinanciraju Hrvatske vode i Vodne usluge d.o.o. Bjelovar. Projekt će puno značiti za standard građana, a nakon javnih nabava koje će uskoro krenuti, radovi bi trebali početi nagodinu. Upravo radi opsežnih radova, gradonačelnik je tom prilikom zamolio građane za razumijevanje, a sve u cilju ljepšega i boljeg Bjelovara i okolice. (Grad Bjelovar)