Bjelovar: Prijavljeni projekti u vrijednosti od 127 milijuna kuna

Grad Bjelovar je u ovoj godini prijavio projekte u vrijednosti od čak 127 milijuna kuna, što je veliki napredak, kada se podaci usporede s prošlom godinom u kojoj su prijavljeni i odobreni projekti bili u vrijednosti od 44 milijuna kuna. Grad ima trenutno četiri EU projekta  provedbi, dok ih je dosad devet provedeno. Posljednji u nizu odobrenih projekata bio je projekt novog reciklažnog dvorišta.

„Veseli nas i posljednja u nizu dobrih vijesti, da je odobren projekt novog reciklažnog dvorišta, vrijednoga oko 6 milijuna kuna, a za koji ćemo dobiti bespovratnih 4,5 milijuna kuna“, Uprava je napisala na svojoj Facebook stranici.

Uz to, cilj Grada Bjelovara je prijaviti projekte u vrijednosti većoj od 200 milijuna kuna do kraja 2018. godine.

„Tu ne stajemo, idemo dalje ambiciozno kako bismo osigurali što bolji i ljepši život našim građanima. Plan je do kraja godine prijaviti projekte u vrijednosti većoj od 200 milijuna kuna. Naš EU tim te suradnici iz Tehnološkoga parka i Logičke matrice rade izvrstan posao na što smo izuzetno ponosni te vjerujemo da će većina projekata biti i odobrena“, poručili su na službenoj Facebook stranici. (Gradonačelnik.hr/J.L.)