Bjelovar: U sklopu vrtića otvorena nova sportska dvorana

Simboličnim presijecanjem vrpce u petak, 16. veljače 2018., gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak otvorio je novu sportsku dvoranu u sklopu Dječjeg vrtića „Bubamara“, koja je oduševila mališane.

Najavili smo investicije vezane uz predškolski odgoj, obrazovanje i gospodarstvo, a ova dvorana samo je jedan u nizu dokaza da ostvarujemo obećano. Grad Bjelovar, osim što sufinancira boravak djece u vrtiću, što ne prelazi 600 kuna na mjesec po djetetu, od ove godine radit će i na podizanju standarda jer nam je želja da djeca borave u kvalitetnim vrtićkim prostorima. Gradnju ove dvorane sufinancirali smo s 50 % od ukupne vrijednosti projekta, odnosno s 10.000 kuna. Također, ponosan sam na školu plivanja koja je omogućena djeci svih bjelovarskih vrtića jer ne želimo dijeliti vrtiće na privatne i gradske – rekao je gradonačelnik i najavio da će osluškivati potrebe vrtića te kroz razgovor s roditeljima polaznika zaključiti kolike su potrebe za uvođenjem druge smjene.

Dječji vrtić „Bubamara“ djeluje od ožujka 2014. godine, a trenutačno ga pohađa više od 90 djece. Vizija vrtića od samog početka djelovanja je razvijati poticajno okruženje i stvarati uvjete za cjeloviti razvoj djece.

Ova dvorana je bila naša velika želja i cilj te ovim putem zahvaljujem gradonačelniku na suradnji i financijskoj pomoći. Od danas će naš rad na razvoju tjelesnih i psihomotoričkih sposobnosti djece uvelike biti olakšan, rekla je ravnateljica vrtića Kristina Barišić.

Dvorana je opremljena različitim spravama poput poligona, dječje teretane i zida za penjanje, a u vrtiću najavljuju da je u planu uvođenje dječje joge i drugi sportski programi.

 (bjelovar.hr)