Bjelovar: Rekordan broj zahtjeva za potpore u poljoprivredi

Grad Bjelovar u ovoj je godini osigurao potpore u poljoprivredi koje su poljoprivrednicima pomogle u ostvarenju poslovnih ciljeva. Na adresu Grada stiglo je više od 200 zahtjeva za potpore što je rekordan broj gledajući statistike od 2013. godine. Najviše zahtjeva bilo je na polju pčelarstva. Dobar odaziv rezultat je brojnih razgovora i razmjene mišljenja Grada i poljoprivrednika, a u smislu nastavka te dobre suradnje u 2019. godini u Gradskoj upravi je jučer održan novi sastanak.

Tom prilikom, zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić predstavio je realizaciju potpora u poljoprivredi u 2018. godini, ali i planove upravo za daljnju suradnju u 2019. godini.

„Vrlo nam je važno razgovarati s ljudima, slušati poljoprivrednike i uvažiti njihovo mišljenje. Na jednom od sastanaka s pčelarima, upitali su me kako Grad planira dodatno potaknuti pčelarstvo. Odgovorio sam im da su oni ti koji se bave tim poslom i da su oni ti koji trebaju reći koja je potpora najbolja za njih. Ne treba čak biti ni velik novac u pitanju da bi se dala potpora poljoprivrednicima. Potpora se može ostvariti i putem različitih projekata poput Bjelovarskog doručka, čiji model žele uvesti i drugi gradovi, Grad Bjelovar omogućio je u suradnji sa Saveznim ministarstvom održivosti i turizma Republike Austrije i Poljoprivrednom komorom Gornje Austrije razmjenu iskustava naših voćara i pčelara koji su bili u posjeti kolegama u Austriji. Također, organizirali smo i predstavljanje naših proizvoda i ponude u Novom Vinodolskom na manifestaciji Fit 4 Novi, a tu su i potpore malim Bjelovarskim poljoprivrednicima proizvođačima na gradskoj tržnici. Sve su to modeli za razvoj poljoprivrede i gospodarstva. Veseli me i što se Majburger danas nalazi u školskim kuhinjama gotovo svih osnovnih škola u Bjelovaru. Zajedničkim radom i zalaganjem bjelovarsko gospodarstvo i poljoprivreda se uzdižu“, rekao je zamjenik Brajdić na sastanku. (Grad Bjelovar)