Čakovec: Aktivnosti za čakovečke osnovnoškolce

Zimski sportski kampovi i radionice koje se već godinama organiziraju u Čakovcu, i ove godine ruše rekorde. Završili su plivački kamp te baletna radionica, a u ponedjeljak započinju one iz tehničke kulture, informatike, te glazbene i kreativne radionice.

Baletna radionica ove godine organizirana je prvi put, a polazilo ju je 15 djece. Obišao ih je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji im je zadnjeg dana podijelio i diplome. I organizatori i djeca vrlo su zadovoljni ovim novim radionicama te će se one organizirati i u budućnosti. Organizator je Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“ Čakovec, koja je sljedeći tjedan domaćin i glazbenoj radionici. Na nju se prijavilo 25 djece.

Čakovečki gradonačelnik obišao je i Plivački kamp. Na njemu je sudjelovalo  preko 130 djece iz čakovečkih osnovnih škola i učenika s čakovečkog područja koji pohađaju škole u drugim jedinicama lokalne samouprave. Održan je na Gradskim bazenima „Marija Ružić“, a za provedbu kampa bio je zadužen Čakovečki plivački klub. Zbog velikog broja prijavljenih, djeca su bila podijeljena u dvije skupine.

U ponedjeljak počinju Zimske radionice iz tehničke kulture.  Realizirat će nastavnici i stručnjaci iz Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije u razdoblju od 8. do 12. siječnja 2018. godine u III. osnovnoj školi Čakovec. Vrijeme održavanja radionica je svakog dana od ponedjeljka do petka od 9.00 do 11.00 sati, a namijenjene su učenicima od 4. do 8. razreda osnovnih škola. U ovoj školi održat će se i kreativne radionice.

1. Osnovna škola domaćin pak je informatičkih radionica.  U ponedjeljak i utorak, od 9 do 11 sati, zainteresirani osnovnoškolci moći će, uz stručno vodstvo, naučiti sve o programiranju iPada i robota.

(Čakovec.hr)