Čazma Natura: Krenuli s dopunom urbanističkog plana za potrebe najvećeg čazmanskog projekta

U Čazmi je održan radni sastanak o donošenju izmjena i dopuna urbanističkog plana s tvrtkom Planimetar d.o.o. Naime, izmjene i dopune donose se radi usklađenja s odredbama Zakona o prostornom uređenju i posebnim propisima te usklađenja s grafičkim i tekstualnim dijelom Prostornog plana uređenja Grada Čazme, a posebna je stavka sastanka bila i usklađivanje Plana za potrebe projekta Čazma Natura i gradnja biološkog bazena.

Podsjetimo, najveći čazmanski projekt, vrijedan 26 milijuna kuna, uskoro kreće u realizaciju.

„Prvi radovi očekuju se na uređenju Multifunkcionalnog centra Priroda Čazma, odnosno unutarnje uređenje i opremanje zgrade na glavnom gradskom trgu. Paralelno će krenuti uređenje parka – arboretuma pored Osnovne škole Čazma te uređenje Istraživačko – laboratorijskog centra „Osnovna škola“ i priprema za uređenje Informacijsko – prodajnog centra „Zelena tržnica“. Opremit će se centar u Osnovnoj školi i nabaviti multimedijalna oprema za Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, pomoću kojih će se provoditi edukativne aktivnosti u sklopu projekta. Tijekom svibnja počet će i uređenje sportskog parka uz poučno tematsku stazu. Očekuje se i provedba geološko – petrografskih istraživanja na geoparku Moslavačka gora – kamenolom Pleterac, koja će prezentirati nastanak Moslavačke gore“, poručili su iz Grada na svojoj službenoj web stranici.

U drugoj će se polovici godine krenuti i s uređenjem Interpretacijsko – rekreacijskog centra „Bio park Čazma“ – u sklopu kojeg se nalazi i prvi biološki bazen, a uredit će se i tematsko-poučna staza „Dolina Česme“ te lokaliteti Medjame i Vustje.

Urbanistički plan uređenja je tako trenutno u fazi donošenja konačnog prijedloga za javnu raspravu, a nakon mjesec i pol slijedi i službeno donošenje Plana. (gradonačelnik.hr/J.L.)

Čazma, Čazma Natura, biološki bazen