Čazma: Osigurano preko 265 tisuća kuna za obnovu vatrogasnog doma u Dapcima

Odlukom LAG-a „Moslavina“, Grad Čazma, kao član LAG-a, dobio je sredstva za rekonstrukciju vatrogasnog doma u Dapcima. Ukupna vrijednost projekta je 361.256,08 kn, a Gradu Čazmi dodijeljeno je 265.072,95 kn. LAG Moslavina najveća je Lokalna akcijska grupa u Hrvatskoj. Prostire se na području tri županije te obuhvaća 96 tisuća stanovnika.

Ovaj projekt prijavljen je na 2. LAG Natječaj za TO 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost potpora koju će LAG „Moslavina“ plasirati kroz ovaj Natječaj je 2,6 milijuna kuna, sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno – ekonomske održivosti.

–Što se tiče ostalih domova, malo po malo nastavit ćemo uređivati svake godine dva do tri doma, kao što smo to činili i do sada i nećemo stati na Dapcima - ističe gradonačelnik, Dinko Pirak.

Rekonstrukcijom vatrogasnog doma u Dapcima želi se podići standard kvalitete života u ruralnim područjima. Radovi obuhvaćaju unutarnju rekonstrukciju garaže, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju međustropne konstrukcije, rekonstrukciju pročelja, krovišta te krovnu oborinsku odvodnju. (Grad Čazma)