Cres: 70 tisuća kuna za učeničke garderobne ormariće

Učenici OŠ Frane Petrića Grada Cresa jučer su kao poseban poklon od Sv. Nikole dobili garderobne ormariće.

Grad je na službenim facebook stranicama objavio kako je uprava Osnovne škole, u kojoj se od lipnja radi na energetskoj obnovi, odlučila dodatno urediti unutrašnjost ustanove.

Po prvi put su postavljeni garderobni ormarići, a jučer su se učenicima dijelili ključiči. Prvi je ključić gradonačelnik Kristijan Jurjako simbolički predao dječjem gradonačelniku Matku Cunjku. Prema riječima ravnatelja škole Josipa Pope, zahvaljujući ormarićima rasteretit će se školske torbe jer će učenici pribor za likovni, opremu za tjelesni, atlas i slično moći ostavljati na sigurnom.

Grad Cres i OŠ Frane Petrića su za kupnju 225 šarenih garderobnih ormarića izdvojili gotovo 70.000 kuna

Podsjetimo, ovog su lipnja počeli radovi na energetskoj obnovi OŠ Frane Petrića u Cresu u sklopu projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu vrijednu 33.437.377,69 kn. Vrijednost radova na zgradi OŠ Frane Petrića iznosi 6.716.736,48 kuna, a u sufinanciranje projekta uključen je i Grad Cres s 400.000,00 kuna. (gradonačelnik.hr/L.U.)