Crikvenica postala punopravni član Hrvatske mreže zdravih gradova

Grad Crikvenica čitav niz godina organizira, provodi i sudjeluje u mnogim aktivnostima koje imaju zadatak osvijestiti građane, upoznati ih i potaknuti da kroz svakodnevne aktivnosti, sport, prehranu odnosno zdrave načine života brinu o svom psihičkom i fizičkom zdravlju, a kao kruna svih tih aktivnosti jest primanje u punopravno članstvo u Hrvatsku mrežu zdravih gradova, javljaju iz Grada.

Aktivnosti koje se provode, vezane su za svaku životnu dobu, kako za one najmlađe, tako i za one najstarije građane te stoga Grad Crikvenica može reći da se brine za sve svoje građane bez obzira na dob. Neke od aktivnosti koje su do sada provedene kroz ovaj projekt su: preventivni program za učenike Zajedno više možemo, predavanje o Alzheimer bolesti - Alzheimer cafe, obilježavanje raznih međunarodnih dana vezanih uz zdravlje i rekreaciju kao što je na primjer Nordijsko hodanje, akcije dobrovoljnog darivanja krvi, poticanje na bavljenje sportom, razna predavanja i radionice tema vezanih uz zdravu prehranu, zdrav okoliš, rekreaciju i mnoge druge.

Do sada su organizirane mnoge aktivnosti vezane za naslov Grad Crikvenica – Zdravi grad, a ovo je samo jedna velika potvrda i motivacija za daljnji, još intenzivniji rad. Sve aktivnosti koje se provode, u tijeku su ili se planiraju, jako su dobro prihvaćene od strane svih sudionika i građana, a to je znak da ova titula uistinu pripada Gradu Crikvenici te će stoga ovaj naslov nastojati i opravdati. (Grad Crikvenica)