Crikvenica: Stipendije za 47 učenika i studenata

Njih ukupno 47 potpisalo je i primilo ugovore o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2017./2018.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina istaknuo je kako ga posebno veseli da se ove godine prijem održava u obnovljenoj zgradi Stare škole, zgradi u koju je uloženo gotovo 25 milijuna i koja će biti kulturni dnevni boravak Crikvenice. Iskoristio je priliku i svima čestitao na trudu i uspjehu te istaknuo kako će Grad Crikvenica ove godine za stipendije izdvojiti nešto više od 400.000 kuna čime se svrstava u sam vrh gradova koji dijele stipendije. Zaista sam ponosan kada vas u ovolikom broju vidim ovdje i kada vaš trud i vaš uspjeh mogu nagraditi i poticati vas da i dalje ustrajete u tome – kazao je gradonačelnik Rukavina. 

Ove je godine uvedena i jedna novina. Uz kriterij izvrsnosti i kriterij nadarenosti uz socijalni uvjet, od ove godine stipendije se dijele i za kriterij deficitarnosti prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno je osam učenika i studenata dobilo upravo ovu vrstu stipendije Grada Crikvenice. Stipendije iznose 500,00 kuna mjesečno za učenike te 800,00 kuna mjesečno za studente.

Osim navedene tri vrste stipendija, Grad Crikvenica svake godine dodjeljuje i sportske stipendije, a u suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol nagrađuje mlade kroz projekt poticanja poduzetničkog duha srednjoškolaca i to učenike trećeg i četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole dr. Antuna Barca. Nagrada Mlada nada usmjerena je na nagrađivanje učenika za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima znanja državne razine te na studente dobitnike dekanovih i rektorovih nagrada. 

(Crikvenica.hr)