Crikvenici milijun bespovratnih kuna za energetsku obnovu vrtića

Gradu Crikvenici odobreno je gotovo 1.100.000,00 kuna bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će se iskoristiti za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Radost.

Projekt je to vrijedan gotovo 6 milijuna kuna, a uz potporu Fonda očekuje se i potpora u vrijednosti 50% preostalog iznosa od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. 

Tim povodom je danas u Gradskoj upravi Grada Crikvenice, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina ispred Grada Crikvenice kao korisnika sredstava potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Samom potpisivanju prisustvovali su gospodin Branislav Hartman i gospodin Tomislav Ilić ispred Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gospodin Siniša Krunić ispred tvrtke Delfin d.o.o. kao konzultant Grada Crikvenice, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Martina Magaš, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić te predstavnici medija. 

Predstavnici Fonda kratko su se osvrnuli na projekt i kazali neke karakteristike projekta sa svog aspekta dok je gospodin Krunić objasnio tehničke značajke, rekao koji će se radovi izvoditi te naglasio velike uštede energije i do 60%. Zgrada koja je sada u C razredu energetske učinkovitosti nakon obnove će biti u A razredu čime se postižu mnoge koristi u uštedi energije i smanjenju samih troškova. Radit će se na promjeni fasade, krovišta i stolarije, biti će postavljene fotonaponske ćelije te dodatam izvor zagrijavanja tople vode. 

Potpisivanje ugovora zapravo je temelj za financiranje samog projekta te će se provesti javna bava koja bi trebala biti zaključena do kraja godine, a već početkom iduće godine moglo bi se krenuti sa gradnjom i obnavljanjem zgrade. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića radost Martina Magaš kazala je kako je zgrada veoma stara te je već dva puta i nadograđivana i kako joj je drago da je Grad Crikvenica kao osnivač odlučio obnoviti tu zgradu na radost sve djece i roditelja. Izrazito je to velik prostor te će uštede biti veoma brzo vidljive, a osim ušteda i sam prostor u kojem borave djeca biti će ugodniji i ljepši što je ipak najbitnije. 

Gradonačelnik Damir Rukavina izrazio je zadovoljstvo ovim projektom, zahvalio se Fondu i Ministarstvu na pomoći oko financiranja ovog velikog projekta teškog gotovo 6 milijuna kuna kojim će Grad Crikvenica podići standard i smanjiti troškove, a djeci omogućiti ugodniji boravak u vrtiću. (Grad Crikvenica)