Daruvar: Podijeljeno 24 naknada za novorođenčad

Jučer su u Velikoj vijećnici Gradske uprave podijeljene naknade za opremu za novorođenčad koja su rođena na području Grada Daruvara. Gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi uručili su naknade za ukupno 24 bebe.

Naknade iznose 1.000 kuna za prvo dijete, 3.000 kuna za drugo dijete i 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Naime, Grad je prošle godine povisio naknade za novorođenčad, a do tada su iznosile 1.000 kuna za prvo, 2.000 kuna za drugo te 3.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete.

Grad Daruvar je ove godine podijelio ukupno 73 naknade, za što je iz Proračuna je izdvojeno oko 200 tisuća kuna. Od predviđenog iznosa od 200 tisuća kuna je isplaćeno 187 tisuća, a iz Grada poručili kako će ostatak podijeliti u idućem krugu dodjela naknada.

Uz to, Grad Daruvar izdvaja i za osnovnoškolce kojima je početkom školske godine bio osiguran novčani bon od 200 kuna, dok je onima slabijeg imovinskog stanja dodijeljeno po 800 kuna.

Osim podjele naknaknadi za novorođenčad, gradonačelnik Damir Lneniček je, u prisutnosti zamjenice Vande Cegledi, potpisao ugovore s ukupno 12 budućih stipendista i njihovih roditelja koje će Grada Daruvar stipendirati tijekom njihovog školovanja.

Stipendija Grada Daruvara dodjeljuje se tijekom deset mjeseci kroz školsku, odnosno akademsku godinu i to od rujna do lipnja za učenike te od listopada do srpnja za studente za koje stipendija iznosi 1000 kuna mjesečno, dok učenička stipendija iznosi 500 kuna mjesečno. (Grad Daruvar, gradonačelnik.hr/J.L.)