Daruvar: Podijeljene još 24 naknade za bebe

Prošli tjedan u u Velikoj vijećnici Gradske uprave podijeljene naknade za novorođenčad koja su rođena na području Grada Daruvara. Gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi uručili su naknade za ukupno 24 bebe.

Naknade iznose 1.000 kuna za prvo dijete, 3.000 kuna za drugo dijete i 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Naime, Grad je prošle godine povisio naknade za novorođenčad, a do tada su iznosile 1.000 kuna za prvo, 2.000 kuna za drugo te 3.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Grad Daruvar prošle je godine podijelio ukupno 73 naknade, za što je iz Proračuna je izdvojeno oko 200 tisuća kuna.

Osim što su udvostručili naknade za bebe, otkako je Damir Lneniček preuzeo uparvljanje Gradom Daruvarom, cijene vrtića su snižene za 20 posto, dok su sredstva za sufinanciranje udžbenika, bilježnica i školskog pribora povećana za čak 20 puta - sa dotadašnjih 10-20 tisuća na čak pola milijuna kuna. Uz to, Grad Daruvar izdvaja i za osnovnoškolce kojima je početkom školske godine bio osiguran novčani bon od 200 kuna, dok je onima slabijeg imovinskog stanja dodijeljeno po 800 kuna. Kad su studenti u pitanju, ove su godine povećana sredstva za stipendije i to za 50 tisuća kuna, sa dosadašnjih 200 na 250 tisuća. Stipendija Grada Daruvara dodjeljuje se tijekom deset mjeseci kroz školsku, odnosno akademsku godinu i to od rujna do lipnja za učenike te od listopada do srpnja za studente za koje stipendija iznosi 1000 kuna mjesečno, dok učenička stipendija iznosi 500 kuna mjesečno. (Grad Daruvar, gradonačelnik.hr/J.L.)