Daruvar: Povjerenica preuzela vlast, prioritet - odluka o privremenom financiranju

S obzirom da nije donesen Proračun grada Daruvara za 2017. godinu, kao ni Odluka o privremenom financiranju, jučer je umjesto dosadašnjeg gradonačelnika Dalibora Rohlika vlast preuzela Snježana Hopp - direktorica firme Pro Ekonomika d.o.o. u Zagrebu.

Iako brojni političari iz samog Daruvara nisu upoznati sa Snježanom Hopp, smatraju kako će kao nestranačka osoba pravilno odrađivati poslove povjerenice.

Prvi koraci će svakako biti usmjereni na donošenje odluke o privremenom financiranju da bi grad mogao normalno, u ovom periodu do izbora novog gradonačelnika, nastaviti raditi. Naravno, koliko je to moguće, s obzirom na to da nema nikakvih novih investicija, ali sve je usmjereno da građani mogu normalno ostvarivati svoja prava i izvršavati obveze prema gradu“, poručila je povjerenica.

Podsjetimo, prijedlog proračuna, kao i Odluka o privremenom financiranju nisu prošli prvenstveno zbog ugovora kojeg je Rohlik, bez znanja Gradskog vijeća, potpisao s agencijom Triple A iz Beča. Naime, on je agenciji isplatio 3 tisuće eura koje je obećao vratiti iz svog džepa ako agencija to sama ne učini. To je izazvalo negodovanje vijećnika, koji nisu podržali proračun u vrijednosti od 33 522 489 kuna.

Gradski vijećnici smatraju kako je padom Proračuna za 2017. godinu otvoren čist prostor i novi financijski koncept budućoj vlasti. Isto tako mišljenja su da je rušenje proračuna pokazatelj kako u Gradu nešto ne štima. (E.Z.)