Delegacija iz BiH u Jastrebarskom slušala o uspješnim projektima i povlačenju novca iz EU fondova

Projekti koji su planirani i uspješno realizirani u našem gradu bio je razlog koji je delegaciju Bosne i Hercegovine privukao u Jastrebarsko, s ciljem razmjene iskustava. Delegacija je Grad posjetila u petak 18. studenog, a iste su dočekali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici, koji su gostima prezentirali uspješno realizirane jaskanske projekte, planirane kapitalne projekte te na koji način doći do strukturnih fondova.

Kao primjeri dobre prakse istaknuti su projekti iz područja zaštite okoliša i gospodarenja otpadom provedeni u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, od sanacije odlagališta otpada, uspostave mobilnog reciklažnog dvorišta do izgradnje električnih punionica te nabave električnih vozila i bicikala. Nadalje, prezentirani su i projekti o obnovi i valorizaciji prirodne i kulturne baštine čemu je dokaz perivoj dvorca Erdödy, čija se obnova provodila u nekoliko faza, kako bi Grad Jastrebarsko mogao povući što više sredstava iz europskih i nacionalnih fondova za takvu složenu realizaciju i višegodišnju implementaciju projekta.

Predstavnici Grada obišli su s delegacijom BiH i sam Perivoj dvorca Erdödy te ih upoznali s daljnjim projektima vezanim za obnovu ovog vrijednog Spomenika prirodne i kulturne baštine grada Jastrebarskog. (Grad Jastrebarsko)