'Dubrovačko oko' za bržu komunikaciju građana sa gradskim službama

Nova internetska platforma Grada Dubrovnika „Dubrovačko oko“ dostupna je građanima od utorka, 19. srpnja. „Dubrovačko oko“ interaktivna je platforma za komunikaciju građana s upravnim tijelima Grada Dubrovnika kao i gradskim komunalnim tvrtkama s ciljem što učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema.


Osim web stranice građanima je na raspolaganju i pripadajuća istoimena aplikacija koja se za Android i iOS operativne sustave može preuzeti sa stranicewww.dubrovacko-oko.hr.

Korištenjem web stranice ili aplikacije, u samo nekoliko klikova, uključujući i neophodnu registraciju, građani sada mogu prijaviti različite kvarove, primjerice na javnoj rasvjeti, oštećenja na gradskim prometnicama ili bilo koji oblik komunalnog nereda tako što će korištenjem ove platforme poslati kratki opis problema, fotografiju i lokaciju. Na ovaj način postaju pravi partneri Gradskoj upravi i komunalnim tvrtkama kako bi reakcija bila što brža i učinkovitija na obostrano zadovoljstvo.

-„Odgovor, pozitivan ili negativan građanima će stići u roku 24 sata i bit će javno dostupan', objasnio je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž na predstavljanju „Dubrovačkog oka“ danas u Gradskoj vijećnici, te dodao da rješavanje problema slijedi unutar tri mjeseca.

Iza internetske stranice i aplikacije stoji startup Enum Software. Riječ je o startupu pokrenutom u poduzetničkom inkubatoru Dubrovačke razvojne agencije DURA. Mladi programeri Enuma već su osimisli i uspješnu aplikaciju za Dubrovačku karticu (DU Card).