Dubrovnik: Do kraja godine 200 novih parkirnih mjesta

fo: Pixabay

Radovi na izgradnji parkirališta u Ulici od Izvora u Novoj Mokošici u Gradu Dubrovniku započeli su ovog travnja i napreduju prema utvrđenoj dinamici izvođenja.

U sklopu projekta koji provodi nadležni Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika na dijelu ispod trgovine “Oaza” uredit će se 11 novih parkirališnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 380.000 kuna s predviđenim rokom izvođenja 40 dana. Radove izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

Izgradnja ovih 11 mjesta tek je prva je u nizu ovogodišnjih  investicija u parkirališna mjesta na području Mokošice. Cilj  gradske uprave je do kraja godine u ovom gradskom naselju urediti više od 200 parkirališnih mjesta na različitim lokacijama.

Dodatno, u planu je i izgradnja garaže između ulica Od Izvora i Bartola Kašića, a okvirni broj mjesta bit će definiran po izradi idejnog rješenja. Svi navedeni projekti u velikoj mjeri riješit će dugogodišnje neugodnosti i probleme koje građani Mokošice imaju s parkiranjem svojih automobila. (Grad Dubrovnik)