Dubrovnik: Ovogodišnji zimski festival ugošćuje poznate i raznolike zvijezde glazbene scene

5. Dubrovački zimski festival počet će 1. prosinca 2018. uz paljenje prve adventske svijeće i uključivanje dekorativne blagdanske rasvjete čime će grad zablistati u blagdanskom izdanju, a u glazbenom dijelu velikog otvaranja festivala koncert će održati jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača – Petar Grašo. Jedna od naših najdugovječnijih i najpoznatijih pop-rock grupa Prljavo kazalište stiže u Dubrovnik 6. prosinca gdje će održati veliki koncert povodom Dana dubrovačkih branitelja. 

Poznat je cijeli glazbeni program ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala koji će tijekom prosinca na najljepšu dubrovačku pozornicu dovesti i bendove Soul Fingers 8. prosincaDetour 15. prosincaHladno pivo 21. prosinca te uvijek rado viđenog Željka Bebek26. prosinca. Nakon ovih energičnih elektro-akustičnih i rock zvukova, u samoj završnici 2018., program dočeka Nove godine na Stradunu organiziran u suradnji sa Star Produkcijom, donosi 29. prosinca atraktivni bend The Gipsy Kings sa svojim specifičnim glazbenim izričajem. The Gipsy Kings su kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća ostvarili svjetski uspjeh brojnim hitovima, kao što su pjesme Djobi, Djoba i Bamboleo, a još uvijek su vrlo popularni i nastupaju po cijelom svijetu. Paco Baliardo autor je glazbe i tekstova mnogih njihovih pjesama. Tijekom višegodišnjeg nastupanja Baliardo i članovi njegovog benda razvili su vlastiti stil i glazbeni izričaj učeći od pripadnika starijih generacija – od kojih su svi značajno doprinijeli flamenco glazbi. Sa svojim obiteljskim bendom čiji su članovi redom talentirani pjevači i gitaristi Baliardo na pozornicu donosi strast i energiju popularnih pjesama Gipsy Kingsa, a sasvim poseban doživljaj bit će uživanje u njihovoj glazbi na najljepšoj pozornici na otvorenome u srcu dubrovačke povijesne jezgre.

Večer prije samog dočeka Nove godine30. prosinca popularne rock balade na Stradunu izvest će Opća opasnost

Na radost dubrovačke djece, novogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti popularna mlada pjevačica Mia Negovetić Super cover band.  U Novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Toni Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć, osigurat će nezaboravan početak nove godine na Stradunu.   Prvog dana 2019., nakon dočeka za pamćenjeDubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistica Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert u podne na Stradunu,posjetitelji će uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Prvu večer nove godine, začinit će pjesmom 1. siječnja na Stradunu jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa klapa Rišpet

Osim glavnog glazbenog programa na velikoj pozornici na Stradunu, kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Prvi put organiziran na taj način prošle godine, veliki Dubrovački božićni koncert priredit će 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijski orkestarkoji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić i vodeća hrvatska sopranistica novije generacije Martina Zadro

Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održat će se Božićna bajka 16. prosincakada će biti podijeljeno više od tisuću poklona, sladokusce će razveseliti humanitarni Torta Party 8. prosinca na Stradunu. (Grad Dubrovnik)