Dubrovnik: Počela gradnja najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj

U Dubrovniku je počela gradnja studentskog doma vrijednog 201 milijun kuna, od čega je 151 milijun kuna bespovratnih sredstava.

Drago mi je što će dubrovačko Sveučilište dobiti dom koji mu nedostaje, a bit će najveći i najvrjedniji u Hrvatskoj. Riječ je o velikoj investiciji u kojoj se 75 posto financira sredstvima EU i najvećem projektu koji se financira kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“ nakon velikih prometnih i infrastrukturnih projekata“, rekla je ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac koja je prošli tjedan obišla radove.

Studenski dom pružit će mogućnost odgovarajućeg smještaja za 503 studenta, od kojih 290 studenata u nepovoljnom socio-ekonomskom položaju i pet studenata s invaliditetom te 2.000 obroka dnevno pripremljenih u studentskom restoranu, izgrađen multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te osiguran prostor za osnovnu medicinsku skrb. Rezultati ovog projekta će bitno ublažiti postojeće probleme i pospješiti uključenost studenata u nepovoljnom položaju u daljnje obrazovanje. (Ministarstvo regionalnog razvoja)